Отиващият си април ще остане в историята.Изпращаме един сравнително топъл месец.

...
Отиващият си април ще остане в историята.Изпращаме един сравнително топъл месец.
Коментари Харесай

Изпращаме най-топлия април за последните осем години

Отиващият си април ще остане в историята.

Изпращаме един относително топъл месец. През април междинните темпертури са били сред 11-18 градуса. От Националният институт по метеорология и хидрология оповестиха, че отклонението е сред 1-5 от нормалните температури за пролетния месец.

Това е най-топлият месец април от 2017 година насам и е един от най-топлите месеци април за последните 30 години. В средта на месеца - 15 април в Русе е била регистрирана най-високата температура от 34,7 градуса по Целчзий. Най-ниската минимална пък е била в Чепеларе -2 градуса, измерена на 9 април. В столицата най-високата измерена температура е 29,5 градуса на 15 април, а най-ниската е минус 1 градуса на 19 април.

В по-голямата част от страната месечните суми на преваляванията са сред 50 и 150% от климатичната норма. Суми под 50% има единствено тук-там най-вече в Северозападна България (Черни връх, 38%), а над 150% – в Югозападна и Североизточна България (Дупница, 204%).

През ичминалия месец има релативно малко превалявания, спрямо април 2021 година. Най-голямото измерено 24-часово количество дъжд е 85 мм от дъжд в с. Кулата, област Благоевград, на 18 април. На 20 и 21 април в планините валя сняг и се образува снежна завивка, демонстрира месечната информация на Национален институт по метеорология и хидрология, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР